Kattojen huolto

Peltikaton huolto

Miksi?

Eroosio ja ilmansaasteet kuluttaa myös peltikattoa, jonka seurauksena maalipinta kärsii ja lähtee ajan kuluessa POIS. Pinnoite on katon SUOJAKILPI, ja pinnoittamaton katon kohta on altis ruostumiselle.

Ruostumisen seurauksena katon käyttöikä lyhenee ja mahdollinen puhkiruostuminen on mahdollista, jolloin katto joudutaan uusimaan KOKONAAN. Hyvin huollettu peltikatto ei ainoastaan pidennä katon käyttöikää, vaan se on myös taloudellisesti järkevin vaihtoehto – unohtamatta ulkonäkö kysymyksiä. 

Kaikkia kattoja – myös peltikattoa-  pitää huoltaa säännöllisesti, ettei suurempaa vahinkoa ehdi syntyä. Peltikaton säännöllinen pudistus ja pinnoitus pidentää katon käyttöikää ja tuo sille aivan uuden ilmeen jopa kymmeniksi vuosiksi. Ammattilaisten ottein toteutettu peltikaton huoltotyö tuo katolle uuden kovan pinnan moniksi vuosiksi.

Miten?

Jokaisen onnistuneen pinnoituksen takana on hyvin toteutetut pohjatyöt. Pohjatyöt suoritamme käyttäen kohteen erityisvaatimukset täyttäviä mekaanisia ja kemiallisia puhdistuskeinoja. Tarvittaessa poistamme ruosteet katolta, tai käytämme ympäristöystävällisiä maalinpoistoaineita.

Ja sitten onkin huolellisen pesun vuoro, joka toteutetaan käyttäen erilaisia pesuaineita ja korkeapainepesureita. Huolellisesti tehtyjen pohjatöiden jälkeen, valitsemme peltikatto pinnoitteen ja mahdollisen Primerin – kohteen erityisvaatimusten mukaisesti. 

Käsittelymme antaa peltikatteelle uuden-, kestävän- ja hehkeän pinnan – jopa vuosikymmeniksi. 

Tiiliikaton huolto

Miksi?

Tiili on huokoinen materiaali, ja siksi se on altis vedenimeytymiselle. Imeytynyt vesi ja huokoisuus luovat ihanteelliset olosuhteet sammaloitumiselle. Ja ne molemmat kiihdyttävät eroosiota. Tiilikatteen  sammaloituminen on hyvä merkki kattohuollon tarpeesta. 

Haurastunut tiili imee itseensä enemmän vettä – jopa 300 G/tiili. Tämän seurauksena lämmönvaihteluista johtuva rapautuminen kiihtyy , ja tiili haurastuu edelleen. Huonokuntoinen tiilikatto ei ole ainoastaan ruma, vaan se myös altistaa rakennuksen muille riskitekijöille. 

Kyseistä rapautumista ja sammaloitumista voi estää katon säännöllisellä huollolla. Pinnoitus- ja pesukäsittely pidentää katon käyttöikää merkittävästi – ja se  on myös montakertaa halvempaa, kuin katteen uusiminen. 

Miten?

Katon pesukäsittelyä ennen ruiskutamme katolle sammaleenestoaineen, joka on ympäristöystävällinen. Levittämisen jälkeen sammaleen esto aineen annetaan vaikuttaa tarvittavan aikaa, jonka jälkeen pesemme katon huolellisesti korkepainepesureilla.

Puhdistamme tiilikaton huolellisesti, koska pinnoitteen pysymisen kannalta on välttämätöntä, että kate on täysinpuhdas. Puhdistamiseen käytämme mekaanisia keinoja, kuten korkeapainepesureita ja erikoissuuttimia, joiden avulla lika ja sammaleet lähtevät katolta.

Huolellisten pohjatöiden jälkeen pinnoitamme katon sen tarpeita parhaiten palvelevalla pinnoitteella. Kaikki käyttämämme pinnoitteet ovat tarkasti tutkittuja, ympäristöystävällisiä ja ammattikäyttöön tarkoitettuja pinnoitteita.  

Katon pesun ja – pinnoituksen jälkeen tiilikattosi saa TÄYDELLISEN SUOJAN sammaloituimista, vedenimeytymistä-, UV-säteilyä- ja eroosiota vastaan. Käsittelymme sopii kaikille tiilikatoille. 

IMG 1048 rotated

Mineriittikaton huolto

Miksi?

Mineriittikaton ongelmat ovat kutakuinkin samat kuin tiilikatollakin. Mineriittikatto on huokoisuutensa takia altis eroosiolle ja sammal/jäkälöitymiselle. Ne aiheuttavat katteen rapautumisen. Auringon UV-säteily kuluttaa myös mineriittikaton pintaa, mikä näkyy mm. katon haalistumisena. Sammaleen kertyminen ja jäkälöityminen sekä haalistunut katon väri ovat kaikki merkkejä katon huoltotarpeesta. 

Kyseistä rapautumista voi estää katon säännöllisellä huollolla. Pinnoitus- ja pesukäsittely pidentää katon käyttöikää merkittävästi, ja on myös moninkerroin halvempaa kuin katteen uusiminen. Säännöllisesti suoritettu mineriittikaton huolto pitäää katon siistinnäköisenä, ja myös pidentää katon käyttöikää ja tuo katolle uutta ilmettä. Se on myös usein kustannustehokkain ratkaisu. 

Miten?

Ennen katon pesukäsittelyä ruiskutamme katolle sammaleen estoaineen, joka on ympäristöystävällinen. Levittämisen jälkeen sammaleenestoaineen annetaan vaikuttaa tarvittavan aikaa, jonka jälkeen pesemme katon huolellisesti korkepainepesureilla. Levittämisen jälkeen sammaleen esto aineen annetaan vaikuttaa tarvittavan aikaa, jonka jälkeen pesemme katon huolellisesti korkepainepesureilla.

Huolellisten pohjatöiden jälkeen pinnoitamme katon sen tarpeita parhaiten palvelevalla pinnoitteella. Kaikki käyttämämme pinnoitteet ovat tarkasti tutkittuja, ympäristöystävällisiä ja ammattikäyttöön tarkoitettuja pinnoitteita.  

Katon pesun ja – pinnoituksen jälkeen mineriittikattosi saa TÄYDELLISEN SUOJAN sammaloituimista, vedenimeytymistä-, UV-säteilyä- ja eroosiota vastaan. Käsittelymme sopii kaikille mineriitti katoille. 

IMG 2185 e1665558545885
IMG 2186 e1665558579332

Huopakaton huolto

Miksi?

Päivitetään myöhemmin

Miten?

Päivitetään myöhemmin